HJEM
NYHETSARKIV
DRIFTSMELDINGER
FORUM
BLOGG
LOGG INN
EPOST/WEBMAIL
KONTAKT OSS
SITEMAP
INNHOLD SKROVA
INTERNE SIDER
BRUKERSIDER
INNHOLDSTJENESTER
Geografisk posisjon
Skrova, N68°10'-Ø 14°40', det er det første en får vite når en kommer til øysamfunnet Skrova hører til Vågan kommune øst i Lofoten. Øygruppen ligger i Vestfjorden, sørøst for Svolvær og Kabelvåg, og øst for Henningsvær. Den danner slutten på en øyrekke bestående av Storemolla, Lillemolla, noen mindre øyer og Skrova.

Mellom Skrova og Svolvær ligger havstykket Høla. Navnet Skrova er avledet fra det oldnorske "Skruve" som betyr å rage opp. Skrova består av mange øyer og holmer. Flateinnholdet er omtrent 2,5 km². Vi har Storskrova som største øy, der bor ingen nå. Rundt Storskrova er det mange små øyer og holmer. De som er bebodd har forbindelse med hverandre.

Det er fylling over Ørsundet mellom Skrovøya (også kalt Heimskrova) og Risholmen, og mellom Skrovøya og Galgeholmen. Det går bro over Risholmsundet mellom Risholmen og Storskrova. Broa kan åpnes for båter. Det er fylling mellom Storskrova og Kuholmen. Så er det fylling mellom Skrovøya og Masterleiholmen, og videre fra Masterleiholmen til Sjåholmen.

Svolvær er nærmeste by og kommunesenter. Den ligger ca. 4 nautiske mil fra Skrova. Kommunikasjonsmulighetene er forholdsvis gode, Skrova anløpes av både ferge og hurtigbåter. Fergen trafikkerer strekningen Svolvær - Skutvik. Hurtigbåtene betjener strekningen Narvik - Svolvær - Bodø. Ellers er det kort vei til Svolvær flyplass. Svolvær har også hurtigruteanløp.

Mange på Skrova har egne fritidsbåter som også brukes når en vil dra til Svolvær. Størstedelen av befolkningen bor på vestsiden av øygruppen i fiskeværet Skrova.

Fiskeværet Skrova består av Skrovøya, Sjåholmen, Masterleiholmen, Risholmen og Kuholmen. Skrovøya er også oppdelt i forskjellige steder. Her er Øra, Randebekken, Juvan, Været, Storhaugen, Dølvik, Osen og Ura. Skrova har en god havn. Holmer og små øyer lager ly for været, i tillegg til at fyllinger og moloer har hjulpet naturen med havneforholdene. Enkelte værtyper kan stenge hovedinnløpet. Da fungerer Risholmsundet som en nødutgang for mindre båter.

Bebyggelsen er plassert rundt på de øyene som danner rammen om havnen og på de arealene som ligger skjermet for været.
Dato og tid
SISTE NYHETER
Brukeroppdatering
01/07/2007 10:43:21 pm
Skrovaportalen har blitt oppdatert med en del ny funksjonalitet for registrerte brukere....
Les mer >>
 
Grafikkmessig stor oppdatering
01/07/2007 10:41:22 pm
Skrovaportalen har blitt oppdatert med mange nye toppbilder. Bildene gir et lite inntrykk av Skrova for de som ikke har mulighet for å reise...
Les mer >>
 
Innholdsmessig stor oppdatering
01/07/2007 10:40:10 pm
Skrovaportalen har blitt oppdatert med en god del tekstlig informasjo. Tekstlig innhold i portalen er basert på tidligere siders innhold, og...
Les mer >>
 
Flere nyheter >>
SKROVAPORTALEN LOGIN
Login for registrerte brukere.


Brukernavn:
Passord:SKROVAPORTALEN WEBMAIL
Logg inn på din epostkonto.


E-postadresse:
Passord:ONLINE BRUKERE
Du besøker skrova.no som gjest.

Du må logge inn for å se online brukere
velkommen til Skrova N68°10'-Ø 14°40'    |    skrovaportalen - www.skrova.no © 2007    |    webmaster: Alexander Wangsvik Olsen - webmaster@skrova.no